SNC14497

Για την στεγανοποίηση ταρατσών.

Η στεγανοποίηση των ταρατσών αποτελεί προϋπόθεση για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των κτιρίων. Κτίρια τα οποία δεν είναι στεγανοποιημένα παρουσιάζουν φαινόμενα υγρασίας λόγω διείσδυσης του νερού στην πλάκα του μπετό ή στα θερμομονωτικά υλικά με αποτέλεσμα την διάβρωσή τους και την οικονομική μας επιβάρυνση για την επισκευή τους, εάν φυσικά επισκευάζονται.

Στεγανοποίηση Ταράτσας με Ασφαλτικές Μεμβράνες (Ασφαλτόπανα).

 

     SBS Bituminous Membrane              93256 shingles v6             sd

Η σωστή στεγανοποίηση της ταράτσας είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διείσδυση του νερού.

Η ταράτσα υφίσταται μεγάλη καταπόνηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, χαμηλές το χειμώνα και μεγάλες θερμικές διακυμάνσεις κατά την διάρκεια του 24ώρου). Η στεγανοποίηση της επομένως θα πρέπει να γίνεται με υλικά μεγάλης αντοχής. Ένα από τα καλύτερα υλικά για αυτό τον σκοπό είναι οι ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα). Για να επιτύχουμε όμως μια σωστή μόνωση θα πρέπει να εστιάσουμε όχι μόνο στην ποιότητα της ασφαλτική μεμβράνης, αλλά και στην σωστή τοποθέτησή της από εξειδικευμένα συνεργεία.

Μια στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας και αντοχής μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος κατά την κατασκευή, αλλά έχει το πλεονέκτημα της εξασφάλισης της πλήρους στεγανοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά σε βάθος χρόνου εξοικονομούμε χρήματα από συμπληρωματικές επεμβάσεις στεγανοποιήσεων που μπορεί να χρειαστούν σε άλλη περίπτωση, καταστροφές σοβάδων και χρωματισμών της οροφής κάτω από την ταράτσα.

Στεγανοποίηση Ταράτσας με τσιμεντοειδή στεγανωτικά

monosi taratsas me ylika kerakoll 001 1200x500

Αν η ταράτσα μας πρόκειται να είναι συχνά επισκέψιμη κατά τη διάρκεια του χρόνου για τον οποιοδήποτε λόγο, αν επίσης μας ενδιαφέρει η μακροβιότερη (από τα ελαστομερή) καλή λειτουργία της στεγάνωσης, αλλά και σε περιπτώσεις που πρόκειται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω επένδυση της ταράτσας με πλακίδια, πλάκες, ή άλλο υλικό επένδυσης, καλό είναι να επιλέγουμε τη λύση της τσιμεντοειδούς στεγάνωσης. Αυτή αποτελεί από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις στον τομέα της στεγάνωσης και έχει άριστη απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, (έως και δεκαπέντε έτη), που υπό προϋποθέσεις {π.χ. ως υπόστρωμα κάποιας επένδυσης δεν γηράσκει (τεστ μακροβιότητας πάνω από 50 έτη)}.Στη διάθεσή μας βρίσκονται πολλοί τύποι στεγανώσεων, οι οποίοι παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία θα κληθούμε να σταθμίσουμε κατά την επιλογή του τύπου στεγάνωσης που ταιριάζει στην ανάγκη μας.

Πλεονεκτήματα τσιμεντοειδών υλικών

  • Αποτελούν ιδανική λύση για επιφάνειες που πρόκειται να δεχθούν συχνή, ήπια κυκλοφορία και χρήση.
  • Ως τελική στρώση επιφάνειας παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην έντονη ηλιοφάνεια, τον παγετό, τα λιμνάζοντα νερά καθώς και διαφόρων τύπων μηχανικές καταπονήσεις (κραδασμούς, τριβή κ.ά.).   
  • Παρέχουν εγγύηση καλής λειτουργίας για πολλά χρόνια. (Ως στεγανωτικά υποστρώματα επενδύσεων παρέχουν μία πολύ αξιόπιστη επιλογή με υπερδιπλάσιο χρόνο ζωής σε σχέση με εφαρμογές που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον).
  • Αποτελούν διαπνέοντα (υδρατμοπερατά) υλικά που αποτρέπουν τη δημιουργία υγροποιήσεων και μούχλας στη μάζα αλλά και στην επιφάνεια (αντίθετη) του δομικού στοιχείου (συνήθως πλάκα σκυροδέματος) στο οποίο τοποθετούνται.
  • Λειτουργούν αποτελεσματικά ως γεφυρωτικά τριχοειδών ρωγμών του υποστρώματος παλαιότερων αλλά και νεότερων που ίσως δημιουργηθούν μετά το πέρας της εφαρμογής τους.
  • Λειτουργούν ως φράγμα ενάντια στην ενανθράκωση των τσιμεντοειδών υποστρωμάτων, αλλά και την προσβολή τους από χημικούς και βιομηχανικούς ρύπους της ατμόσφαιρας.